Boek 'Boerderijen in Salland'


Boerderijen in Salland

Boerderijen horen als vanzelfsprekend bij het platteland. De meeste mensen gaan er achteloos aan voorbij. Maar in werkelijkheid gaat achter al die panden een meeslepende geschiedenis schuil. De historische boerderijen in Salland zijn de meest tastbare nalatenschap van de vele generaties boeren die hier de zandgronden bewerkten. De bewoners pasten hun boerderijen voortdurend aan de eisen van de tijd en hun persoonlijke voorkeuren aan. Dit boek toont de karakteristieken en de schoonheid van dit erfgoed. Het bevat een beschrijving van de ontwikkeling van boerderijen en bijgebouwen in Salland door de eeuwen heen, met speciale aandacht voor de streekeigen kenmerken. Ook zijn interviews opgenomen met huidige boerderijbewoners. Bovendien telt het standaardwerk meer dan 500 historische en actuele afbeeldingen, die een prachtig en leerzaam beeld geven van de boerenerven in de regio. De lezer zal in het vervolg met een andere blik naar het Sallandse landschap kijken.


320 pagina's rijk geïllustreerd in kleur 22x28 cm, gebonden

€ 29,95


Nu tijdelijke actieprijs € 19,95.


Over de auteurs

Everhard Jans (Almelo 1941) volgde een opleiding aan de kunstacademie in Enschede en promoveerde als cultuurhistoricus in Munster. Hij was onder meer werkzaam als volkskundige bij het van Deinse Instituut in Enschede en deed tientallen jaren boerderijenonderzoek in Oost-Nederland.


Ewout van der Horst (Dalfsen 1979) studeerde geschiedenis en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is werkzaam als projectleider bij Stichting IJsselacademie, kennisinstituut voor streektaal en streekgeschiedenis, en specialist op het gebied van de cultuurhistorie van Salland.


Robert Kemper Alferink (Deventer 1987) is opgegroeid als boerenzoon in Haarle en studeerde bedrijfseconomie in Enschede. Hij is werkzaam als datamanager inkoop bij Isala in Zwolle en actief bij organisaties die zich richten op de geschiedenis en ontwikkeling van het Overijsselse platteland.


Online bestellen

Wilt u Boerderijen in Salland online bestellen? Dat kan! Ga dan naar onze webwinkel. Na ontvangst van uw betaling heeft u Boerderijen in Salland binnen enkele dagen in huis.


Verkooppunten

Boerderijen in Salland is verkrijgbaar bij de verkooppunten die u kunt vinden via deze link.

Bestellingen boekhandels

Boekhandels en andere wederverkopers kunnen Boerderijen in Salland bestellen door een e-mail te sturen naar info@stichtingsallandserfgoed.nl. Vermeld daarbij het aantal exemplaren, leverings- en factuuradres.

Binnen enkele dagen worden de boeken afgeleverd.


Bij een bestelling van minder dan 4 exemplaren wordt € 4,95 verzendkosten per bestelling in rekening gebracht, de boeken worden verzonden via PostNL.


Voor een indruk van wat pagina's kunt u hieronder enkele voorbeelden downloaden


ą
Admin Stichting Sallands Erfgoed,
2 nov. 2013 12:52
ą
Admin Stichting Sallands Erfgoed,
2 nov. 2013 12:51
ą
Admin Stichting Sallands Erfgoed,
2 nov. 2013 12:51
ą
Admin Stichting Sallands Erfgoed,
2 nov. 2013 12:51
ą
Admin Stichting Sallands Erfgoed,
2 nov. 2013 12:52