Een spoor van verwoesting, Wederopbouwboerderijen in Salland

Geplaatst 7 nov. 2016 10:07 door Admin Stichting Sallands Erfgoed   [ 8 nov. 2016 10:54 bijgewerkt ]

Vol trots presenteren wij u onze nieuwe publicatie

Een spoor van verwoesting
Wederopbouwboerderijen in Salland

De bevrijding door de geallieerden in april 1945 trok een spoor van verwoesting in het Sallandse land. De Duitse bezetter bood in deze contreien nog wanhopig tegenstand tegen de oprukkende Canadezen. Ruim 250 boerderijen raakten daarbij onherstelbaar beschadigd. In de naoorlogse jaren kwamen hier met steun van de overheid karakteristieke wederopbouwboerderijen voor in de plaats. De robuuste gebouwen met rode pannendaken herinneren zowel aan het oorlogsleed als aan de vastberadenheid van de wederopbouwperiode. Aan de hand van gesprekken met de laatste ooggetuigen schetst historicus Ewout van der Horst met fotograaf Alex Witteveen een levendig beeld van de bewogen geschiedenis van de wederopbouwboerderijen in Salland.

128 pagina’s, paperback, 21 * 21 cm.

ISBN: 978-90-818611-3-7

Bestelinformatie

Verkoopprijs:   € 14,95

N.B. Onze stichting brengt geen BTW in rekening.

Portokosten:

-      1 - 3 exemplaren: € 3,50 per zending

-      Meer dan 3 exemplaren: kosteloze verzending

U kunt uw bestelling doen via het bestelformulier